Sjieke boekjes


In 2012 ben ik begonnen gammele tijdschriftjes te maken. Ik heb er eerst twee gemaakt voor de Vorlesebühne: de Vorlesebühkjes. Knip en plak boekjes in een oplage van 50 met daarin teksten van de deelnemers, waarvan het sjieke hem voornamelijk zit in het handwerk en de beperkte oplage.

In maart kwam het eerste nummer van tijdschrift Cahier Mwar uit, dat hoort bij podium Cafe Mwar.

Voor het 5 jarig bestaan van de Vorlesebuhne maakte ik het jubileumboek de Omnibühne. Die was wel degelijk sjiek.

Alle boekjes waren in mei 2013 te zien en te koop op de Brakke Boeken tentoonstelling, in het TAC Eindhoven. Voor deze tentoonstelling maakte ik nog een volstrekt onpraktische plattegrond met teksten.

Cahier Mwar

Oplage van 40 stuks. Met werk van Rob H. Bekker, Danibal, Nienke Esther Grooten, Maaike Haneveld, Sylvia Hubers en Arnoud Rigter. 

Vorlesebuhkje 1

Oplage van 50 stuks. In het boekje staan teksten van Bernhard Christiansen, Maaike Haneveld, Ingmar Heytze, Kasper C. Jansen en Simon Weeda. 
Vorlesebuhkje 2

Ook 50 stuks in omloop. Met teksten van Bernhard Christiansen, Maaike Haneveld, Sylvia Hubers, Kasper C. Jansen, Caroline Kramer en Jan Veldman.U bevind zich overal

Mijn eerste zelfgemaakte soloboekje. Twee teksten, twee tekeningen en het gebruikersgemak van een echte landkaart. Gemaakt voor de Brakke Boeken tentoonstelling in Eindhoven in een oplage van 30.De Omnibühne

Voor het 5 jarig bestaan van de Vorlesebuhne maakte ik het jubileumboek de Omnibühne, een extra speciaal, extra dik Vorlesebühkje met daarin teksten van 19 verschillende schrijvers die één of meerdere zaterdagavonden van hun leven hebben gewijd aan het voorlezen van gekke verhaaltjes in een stoffige molen, en daarmee hebben bijgedragen aan het uit de klei trekken van een uitermate wenselijk fenomeen.

Met teksten van Marein Baas, Willem Bongers, Bernhard Christiansen, Maaike Haneveld, Erik Jan Harmens, Carel Helder, Helena Hoogenkamp, Sylvia Hubers, Kasper Jansen, Caroline Kramer, Joke van Leeuwen, Michiel Lieuwma, Eva Meijer, Liesbeth Mende, Wim Noordhoek, A. L. Snijders, Maud Vanhauwaert, Jan Veldman en Nyk de Vries.

Van de Omnibuhne zijn 140 genummerde exemplaren in omloop.